Het Keurmerk voor de dienstverlenende sector

 • Consultancy
 • Advies
 • Scholing
 • Educatie
 • Werving
 • Juridisch
 • Administratie
 • Financiën
 • Boekhouding
 • Selectie diensten -bureaus

Erkend Adviesbureau is het keurmerk voor de dienstverlening. Het Keurmerk is getoetst door het RvA Raad van Accreditatie in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. Om het keurmerk certificaat te verkrijgen, moet u aan verschillende vaste criteria voldoen. U laat aan uw klanten zien dat u met de juiste diploma's, certificaten en integriteit werkt. De classificatie zal openbaar worden gemaakt in de vorm van een certificaat die weer verbonden is met het logo dat u van Erkend Adviesbureau ontvangt. Het logo kunt u online op uw website plaatsen, bezoekers kunnen dan in een oogopslag uw erkenning (certificaat keurmerk) zien en beoordelen.

Het classificatietraject begint met het aanmelden op de website en het volledig invullen van het inschrijfformulier. Een belangrijk deel van het traject is het uploaden van de verschillende documenten. Hiermee neemt u de bevoegdheid van u of uw personeel / bestuurders en/of beleidmakers onder de loep. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar hoe recentelijk er is geschoold en/of bijgeschoold. Op basis van een klanttevredenheidsonderzoek voorziet Erkend Adviesbureau de behoefte aan kwaliteitswaarborging bij de inkopers van uw diensten.

Borgen

Elke organisatie, die beschikt over de bevoegde diploma's om de diensten te verzorgen, wil laten zien dat de organisatie geclassificeerd is. Erkend Adviesbureau voert actief campagne onder profit en non-profit bedrijven en organisaties. Het doel is om de 'wildgroei' in de dienstensector tegen te gaan. U kunt uw organisatie aanmelden voor een classificering door minstens de volgende gegevens te verwerken:

 • Aanmelden?

  Online registreren;
  Inloggen in uw account;
  Gegevens controleren / aanvullen;
  Documenten/diploma's uploaden;
  AVG document uploaden;
  Voorwaarden en Eed van Belofte uploaden;
  Klant referenties opgeven (meer dan 10, via Excel uploaden).

 • Als de verstrekte gegevens duidelijk en voldoende zijn, zal Erkend Adviesbureau binnen enkele werkweken contact met u opnemen voor het bespreken en ondersteunen van de procedure.

 • Procedure na uw inschrijving

  Na goedkeuring, zal Erkend Adviesbureau het classificatietraject opstarten.
  Fase 1 bestaat o.a. uit de beoordeling van:

  Organisatie/ondernemingsstructuur;
  Bevoegde diploma's / certificaten;
  Integer, AVG Documentatie is juist;
  Betrouwbaarheid: Uw eed van belofte goedkeuring, opgenomen in leveringsvoorwaarden;
  Referenties, klanttevredenheid onderzoek.

  In fase 2 zullen alle relevante delen van uw organisatie onderzocht worden. Ook zal onderzocht worden of de structuur van de dienstverlening klantgericht is. Verder worden er enkele voorwaarden gesteld aan het borgen van de classificatie op uw bedrijfswebsite. Dit zijn een aantal voorwaarden: u plaatst de afbeelding (logo) op uw website. Er kunnen steekproeven worden gehouden (re-actief) waarin gecontroleerd wordt of u zich aan de voorwaarden houdt. Een voorwaarde waaraan u zich bijvoorbeeld moet houden, is dat u te alleen tijden klantgericht handelt.

Klanten kijken altijd naar Erkenning

Een betrouwbaar en deskundig advies van het adviesbureaus. Deze voldoen aan de opleidingseisen van de erkende HBO opleidingen of zijn in bezit van een certificaat voor bevoegde diploma's afgegeven door Erkend Adviesbureau.

Lees meer

Onafhankelijke bemiddeling bij eventuele geschillen met een dienstverlener. Ook biedt Erkend Adviesbureau de mogelijkheid klachten voor te leggen aan de onafhankelijke Raad van Toezicht van Erkend Adviesbureau. Het keurmerk staat onder toezicht van ACM (Consuwijzer), lees het rapport (beoordeeld met een 10).

Erkend Keurmerk Consuwijzer
 • Juli10 Het keurmerk is toegekend door ministerie van Economische Zaken. De toetsing door de Raad van Accreditatie is af te lezen op consuWijzer.
  EZ.Rapportage Lezen.Erkend Keurmerk EZ Rapport
 • Juni25 Opgenomen op de website van Consuwijzer. Hier staan Nederlands enige erkende Keurmerken.
  Het keurmerk heeft de keurmerkentoets ondergaan. De betrouwbaarheid van het keurmerk is
  gewaardeerd met een 10. Erkend Keurmerk Consuwijzer
 • Mei12 Aansluiting met IPM voor volledige B2B weergave van uw certficaatbezoeken. Plaats het logo op uw organisatie website en u ziet welke organisatie u heeft gecontroleerd.Erkend IP Marketing