Deskundigheid in één oog opslag

Het keurmerk voor de dienstverlenende sector

Keurmerk Erkend Adviesbureau is het keurmerk voor de dienstverlenende sector. Keurmerk erkend adviesbureau is bedoeld voor de dienstensector, hieronder vallen: aanbieders van scholing, educatie, werving, juridisch, consultancy, financiën, administratie, boekhouding en selectie diensten/-bureaus.


Voldoen aan de hoge eisen van de hedendaagse marktvraag

Het keurmerk van Erkend Adviesbureau betekent dat de gecontroleerde organisatie aan de hoge eisen van de hedendaagse marktvraag voldoet.Het Keurmerk Erkend Adviesbureau is een onafhankelijk privaatrechtelijk keurmerk dat zich richt op het vergroten van vertrouwen, en duidelijkheid biedt voor organisaties en particulieren. Consumenten en inkopers weten door dit keurmerk direct onderscheid te maken tussen kunde en betrouwbaarheid in het brede aanbod van dienstverleners.


Op grond van 5 waarden gekeurd op kwaliteit

Het keurmerklogo bevat vijf sterren, een lauwerkrans en een vinkje. Dit symbool onderstreept de grondbeginselen van Erkend Adviesbureau. De vijf sterren staan voor de keurmerkbeginselen die voor bevoegdheid, bekwaamheid, integriteit, betrouwbaarheid en klantgerichtheid staan. Op grond van deze waarden wordt de organisatie gekeurd op kwaliteit. Het logo van Erkend Adviesbureau is duidelijk en helder in de boodschap wat het uitdraagt en na te lezen op het online portaal van de keurmerkvoerder. De vijf sterren zijn niet afzonderlijk maar één geheel voor dit keurmerk.


De procedure tot het verkrijgen van erkenning

Het certificaat verleent onderscheiding van niet getoetste, niet transparante organisaties van getoetste en transparante organisaties. In een oogopslag is het zichtbaar voor klanten, opdrachtgevers en consumenten dat de organisatie is getoetst. Ze zijn verzekerd dat de organisatie met de juiste bevoegdheid kwaliteit levert.
Om voor een certificering in aanmerking te komen dient de keurmerkvoerder te voldoen aan de vastgestelde toetsing.

De procedure tot het verkrijgen van de erkenning is opgebouwd uit een vijftal vaste stappen:
1. De bevoegdheid wordt getoetst doormiddel van de goedkeuring van twee verplichte documenten. Dit is het bewijs van inschrijving bij de KvK en het volledig ingevulde inschrijfformulier van Erkend Adviesbureau.
2. De bekwaamheid wordt getoetst doormiddel van de goedkeuring van bekwaamheidsdiploma's/certificaten ten name van het vakgebied opgegeven bij KvK corresponderend. Het uitgangspunt is dat de medewerkers met de juiste diplomas en certifcaten werken.
3. De integriteit wordt getoetst doormiddel van de organisatie AVG documentatie. Dit kan via documenten controle maar ook als een audit ter plaatse met betrekking tot naleving van gedocumenteerde AVG binnen de organisatie. Een audit toetst op artikel 5,6,25,32 & 35. De VOG komt te vervallen als deze in de eigen AVG is gedocumenteerd.
4. De betrouwbaarheid wordt getoetst doormiddel van de ondertekening van de voorwaarden van Erkend Adviesbureau en de Eed van Belofte (bijgevoegd bij inschrijfformulier).
5. De klantgerichtheid wordt getoetst doormiddel van het drie-jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek (A-selectief).

Geen enkele vraag mag met onvoldoende of slecht worden beantwoord. Alle vijf sterren moeten voldoen aan de score goed, waarna het certificaat/keurmerk wordt verstrekt.


Het certificaat laat zien waar u garant voor staat

Voldoet de dienstverlener aan alle eisen, dan wordt het Erkend Adviesbureau-certificaat verleend. Deze is geldig voor een periode van drie jaar. Voor voortzetting van de erkenning zal de toetsing opnieuw met positief resultaat moeten worden gemeten. Voldoet de aanbieder bij zo'n herhalingsscreening niet meer aan de eisen, dan wordt de Erkend Adviesbureau-erkenning pas verlengd als alle gesignaleerde verbeterpunten werkelijk zijn aangepast.

Het certificaat en beoordelingen worden direct zichtbaar gepubliceerd in het onlineportaal van de keurmerkvoerder. Bezoekers op uw bedrijfswebsite kunnen via de banner simpelweg doorklikken naar uw kwaliteitspagina van Erkend Adviesbureau.De keurmerkvoerder ziet in het online portaal exact welke bedrijf/organisatie (leads) het certificaat hebben bekeken.

Hiermee laat u door middel van het certificaat zien waar u garant voor staat.

Staat u garant voor kwaliteit?

Klanten kijken altijd naar Erkenning

Een betrouwbaar en deskundig advies van het adviesbureaus. Deze voldoen aan de opleidingseisen van de erkende HBO opleidingen of zijn in bezit van een certificaat voor bevoegde diploma's afgegeven door Erkend Adviesbureau.

Lees meer

Onafhankelijke bemiddeling bij eventuele geschillen met een dienstverlener. Ook biedt Erkend Adviesbureau de mogelijkheid klachten voor te leggen aan de onafhankelijke Raad van Toezicht van Erkend Adviesbureau. Het keurmerk staat onder toezicht van ACM (Consuwijzer), lees het rapport (beoordeeld met een 10).

Erkend Keurmerk Consuwijzer
  • Juli10 Het keurmerk is toegekend door ministerie van Economische Zaken. De toetsing door de Raad van Accreditatie is af te lezen op consuWijzer.
    EZ.Rapportage Lezen.Erkend Keurmerk EZ Rapport
  • Juni25 Opgenomen op de website van Consuwijzer. Hier staan Nederlands enige erkende Keurmerken.
    Het keurmerk heeft de keurmerkentoets ondergaan. De betrouwbaarheid van het keurmerk is
    gewaardeerd met een 10. Erkend Keurmerk Consuwijzer
  • Mei12 Aansluiting met IPM voor volledige B2B weergave van uw certficaatbezoeken. Plaats het logo op uw organisatie website en u ziet welke organisatie u heeft gecontroleerd.Erkend IP Marketing